Tietoa yksityisestä päivähoitopaikasta

Päivähoitoon hakeminen Turun Seudun Yksityisille perhepäivähoitajille

Näin haet hoitopaikkaa!

Etsitkö rauhallista pientä ryhmää lapsellesi? Hoitajamme tarjoavat pienessä ryhmässä turvallisen ja rauhallisen kasvuympäristön lapsellesi. Tutut kaverit ja koulutettu hoitaja luovat lapsellesi tasapainoisen pohjan kasvaa, parhaassa tapauksessa koko lapsen päivähoitoiän ajan. Perhepäivähoito tarjoaa lapselle mm. aikaa olla läsnä, läheisyyttä, leikkiä, ulkoilua, ikätasoista toimintaa, retkiä ja kotiruokaa.

Hae hoitopaikkaa-sivulta voit katsella hoitajiemme tietoja. Voit hakea hoitopaikkaa suoraan hoitajilta, soittamalla tai sähköpostilla.

Vapaana olevat paikat näet hoitajien tiedoista. Kannattaa myös kysellä mahdollisesti myöhemmin vapautuvia hoitopaikkoja, jos hoidon aloitus ei ole heti ajankohtainen. Usein vapaana olevassa paikassa pääsee aloittamaan heti.

Hoitopaikan voi hakea myös toisen kunnan alueelta, esimerkiksi työmatkasi varrelta.

Hoitajat ovat yksityisiä yrittäjiä, joten määrittelevät työaikansa ja hintansa itse. Mutta usein yksityinen hoito on suunnilleen saman hintaista kuin kunnallinen. Maksuihin saa yksityisenhoidontukea ja kuntalisää KELA:lta

Hyvä tietää Usein kysytyt kysymykset päivähoitoon hakemisesta (UKK)

Miten yksityinen päivähoitaja eroaa kunnallisesta?

Yksityinen perhepäivähoitaja on yksityisyrittäjä, joka huolehtii itse veroista ja eläkevakuutuksesta. Jokainen hoitaja toimii itsenäisenä yrittäjänä vastaten työstään itse.

Onko yksityinen perhepäivähoito kalliimpaa?

Ei useinkaan. Kela maksaa yksityisenhoidon tukea ja osa kunnista tarjoaa palveluseteliä yksityistä hoitoa varten. Perheelle jää näin maksettavaksi vain hoitomaksusta omavastuuosuus, joka on usein suunnilleen saman suuruinen kuin kunnallisellakin.

Minulla on pitkät työpäivät, onko ainoa vaihtoehto kunnallinen päivähoito?

Ei ole. Yksityiset hoitajat määrittelevät itse työaikansa ja osa heistä tarjoaa myös vuorohoitoa. Kannattaa katsoa hoitajien lisätietoa itsestään -teksti.

Mistä tiedän, että hoitaja on luotettava?

Kunta valvoo myös yksityisten perhepäivähoitajien työtä. Yksityisiä perhepäivähoitajia velvoittavat samat sosiaali- ja terveyshuollon lait ja asetukset kuin kunnallisia perhepäivähoitajia ja päiväkoteja. Perhepäivähoitaja sitoutuu vaitiolovelvollisuuteen ja hänen rikostaustansa tarkistetaan.

Kuinka haen päivähoitoa?

Helposti. Tutustu päivähoitajiimme sivuillamme ja ota suoraan yhteyttä hoitajaan. Hoitajan tiedoista näet onko paikkoja heti vapaana, mutta kannattaa myös kysyä myöhemmin vapautuvia paikkoja jo etukäteen hoitajalta. Voit myös ottaa yhteyttä yhdistykseemme ja kysyä onko alueellasi hoitajaa, mikäli listalta ei löydy toimijaa haluamaltasi alueelta.

Kuinka valitsen hoitajan?

Voit itse valita hoitajan, käydä tutustumassa ja etsiä omalta tuntuvan hoitajan ja hoitopaikan. Huomaa, että hoitajan valintaa ei ole säädelty mitenkään vaan voit valita hoitajan haluamaltasi alueelta. Kodin tai esimerkiksi työnpaikan läheltä, myös toisen kunnan alueelta.

Toimin hoitajan Turun seudulla, pitäisikö minun liittyä yhdistykseen?

Kyllä! Meillä on edullinen jäsenmaksu ja yhdistys toimii hoitajien taustalla monipuolisesti mahdollistaen koulutuksia, tapahtumia, yhteistä tekemistä sekä vertaistukea perhepäivähoitajille Varsinais-Suomen alueella.

Lisätietoja saat myös yhdistykseltämme, tsyp.puheenjohtaja@gmail.com tai tsyp.sihteeri@gmail.com

Tervetuloa hoitoon!