Tervetuloa takaisin perhepäivähoitoon toukokuun 14. päivä alkaen! ❤️


Varhaiskasvatusta koskevia rajoituksia puretaan 14.5. alkaen hallituksen päätöksen mukaisesti. Päätös on tehty terveysviranomaisten suosituksia noudattaen, sillä uusimman tiedon valossa näyttää siltä, etteivät lapset merkittävissä määrin levittäisi koronavirusta keskenään. Lapset saavat siis tulla normaalisti perhepäivähoitoon toukokuun puolivälistä lähtien.


Edelleen huomioidaan ohjeet turvalliseen varhaiskasvatukseen koronavirusepidemian aikana:
❗️ Varhaiskasvatukseen EI SAA tulla sairaana. Kenenkään lapsen tai aikuisen ei pidä tulla varhaiskasvatuspaikkaan, mikäli hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Lapsi voi tulla takaisin päivähoitoon oltuaan oireeton kahden vuorokauden ajan. Jos lapsi sairastuu päivän aikana, hänet on haettava kotiin viipymättä. Oireisten tulee olla yhteydessä omaan terveysasemaan.
❗️ Riskiryhmään kuuluvien lasten (tai lasten, joiden perheenjäsen kuuluu riskiryhmään) hoitoon paluun arvioi hoitava lääkäri.
❗️ Tarpeettomia fyysisiä kontakteja vältetään. Turun Seudun Yksityiset Päivähoitajat ry suosittelee hoitamaan tuonti- ja hakutilanteet mahdollisuuksien mukaan ulkona ja hoitajia välttämään kokoontumista toisten hoitoryhmien kanssa.
❗️ Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja. Kädet pestään vedellä ja saippualla varhaiskasvatukseen tullessa ja kotiin lähtiessä, ennen ruokailua, sisälle tullessa, aivastamisen tai yskimisen jälkeen tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Hengityssuojainten ja kasvomaskien käyttöä ei suositella varhaiskasvatuksessa.
❗️ Omia leluja ei toistaiseksi tuoda varhaiskasvatukseen.
Nämä ohjeet ovat antaneet THL ja STM ja näitä noudattamalla voidaan vähentää tartuntariskiä varhaiskasvatuksessa. Ohjeet voivat vielä tarkentua valtakunnallisella ja/tai kunnallisella tasolla.
Kehotamme jokaista seuraamaan ohjeita ja käyttämään toiminassaan tarkkuutta ja harkintaa.
Lämpimästi tervetuloa takaisin perhepäivähoitoon, hoitopaikoissa on varmasti jo ehditty kaivata kotihoidossa olleita. ❤️Thl ohjeistaa: Jos sinulla on lieviä flunssaoireita, pysy kotona, kunnes olet terve. Lapset eivät kuitenkaan saa tulla hoitoon sairaina. Tämä koskee kaikkia hengitystieinfektion oireita, mukaanlukien yskä ja nuha. Hoitokuntoisuuden raja on siis kiristynyt toistaiseksi. Huoltajan on tärkeä ottaa huomioon ettei flunssaoireista lasta saa tuoda varhaiskasvatukseen, mukaanlukien perhepäivähoitoon. Lapselle suositellaan kotihoitoa:

- Mikäli perheessä on karanteenissa oleva huoltaja tai sisarus

- Mikäli perheestä joku (huoltaja tai sisarus) on flunssaoireinen 

- Lapsi kuuluu riskiryhmään

- Jos joku perheestä palaa ulkomailta, lapsen on tärkeää olla kotona pois hoidosta kaksi viikkoa.

(ohjeet ovat Turun ympäryskuntien kunnallisten perhepäivähoitajien ohjeistuksesta kopioituja, koskevat myös yksityisiä hoitajia Turun seudulla)

Rajoitteiden tarkoituksena on hidastaa epidemian leviämistä, jotta terveydenhuollon kapasiteetti riittäisi hoitamaan sairastuneet sekä suojata riskiryhmiä.


Me emme pysty, emmekä halua työssämme pitää fyysistä etäisyyttä. Me otamme syliin, halaamme, lohdutamme ja niistämme lasten nenät. Teemme työtämme täydestä sydämestä ja rakkaudella lapsia kohtaan, nämä lapset tulevat meille todella läheisiksi. Me pidämme teidän lapsenne turvassa fyysisesti ja henkisesti hoitopäivien aikana. ❤️ Suojatkaa te puolestanne meitä ja meidän perheitämme vähentämällä kaikki kontaktinne vain aivan välttämättömiin.


Perhepäivähoidossa on usein neljä perhettä ja jos jokainen perhe lisää kontakteja muutamalla on kaikkiaan iso juttu. Me kaikki perhepäivähoitajat teemme työtä ilman suojavarustusta ja altistamme itsemme, perheemme ja muut asiakasperheet tartunnalle. Pyydämme nyt hartaasti että jokainen perhe ottaa tässä tilanteessa vastuun omasta tekemisestään ja pidetään jokaisen asiakasperheen kontaktit täysin minimissä. Yksityisessä perhepäivähoidossa ei usein ole varahoitoa, joten jos hoitaja saa tartunnan hoitopaikka joudutaan sulkemaan ja perheen joutuvat hoitamaan lapsensa itse alasta riippumatta. Tästä syystä on ensiarvoisen tärkeää tuoda hoitoon vain täysin terveitä lapsia ja minimoida perheiden kontaktit minimiin. Tällä suojaamme myös kriittisten alojen työntekijöitä ja heidän lastensa terveyttä. 


Kaikesta hygieniasta ja käsien pesusta huolimatta useimmiten koko ryhmä ja hoitaja perheineen sairastavat samat flunssat, meidän pienet asiakkaamme kun eivät toisinaan muista yskimishygieniasta mitään, eikä nenän niistäminen aina tunnu yhtä tärkeältä kuin leikit. Ja niinhän sen pikkulapsilla tulee ollakin, taitoja harjoitellaan pikkuhiljaa yhdessä. Siksi hoitoon saa tällä hetkellä tulla vain täysin oireettomana.Pidetään toisemme turvassa. Minimoidaan kontaktit myös vapaa-ajalla. Ne, joiden vanhempien on tosiaan pakko päästä töihin, toivotamme lämpimästi tervetulleeksi. ❤️❤️


Pysytään kaikki kotona ja nautitaa oman perheen kanssa yhteisestä ajasta. Kauppaan ja ystäväperheille kylään ehtii tämän kriisin jälkeenkin. Pidetään yhteyttä muilla keinoilla, esim. skypen kautta. Kotona voitte puuhailla yhdessä, nauttia luonnosta, auringosta, lautapeleistä, askartelusta, leipomisesta ym.

Ihania kotihetkiä kaikille <3


Maksut perhepäivähoidossa: Yhdistyksen hoitosopimuksessa on sovittu että hoitomaksu maksetaan täysimääräisenä, kun kysessä on hoitajasta riippumattomaton syy. Koronan takia kotihoidossa olevat lapset ovat hoitajasta riippumattoman syyn takia kotona, jolloin hoitajalla on oikeus täyteen hoitomaksuun.  Jokainen hoitaja on kuitenkin itsenäinen yrittäjä ja näin ollen sopimukset voivat olla erilaisia. Toivomme vanhemmilta ymmärrystä nyt vaikeaan tilanteeseen. Hoitajan lakisääteiset maksut eivät pienene koronasta johtuen. Maksamalla hoitomaksusi täysimääräisenä varmistat myös hoitopaikan säilyvyyden tämän erikoisen tilanteen jälkeen. <3 


Luettava aiheesta:


Li Anderssonin facebook sivuilla hyödyllistä tietoa. 


Helsingin sanomien mielipide kirjoitus


Valeäiti.fi blogi kirjoitus


Näin puhut lapselle koronaviruksesta


Verkkouutiset.fi, korona leviämisestä mielenkiintoinen kirjoitus


❤️

Turun Seudun Yksityiset Päivähoitajat ry

Turku

Finland


040 7214 733

tsyp.sihteeri@gmail.com